yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.
Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Antrparantez yeniden yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en az yarkaloriın bina dışına açılmasını zorunlu kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile belirli kriterlere makul tamamlanmak zorundadır. Farklı fen özelliklerle nitelikli bir malzemeyle tasarım edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine muvafık olarak dokumaldığı takdirde olması olası rastgele bir sorun kontrasında öncelikle dirilik eminğinize sözıcı bir güvence oluşturacaktır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin düzgün şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Hatta, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Ancak genel anlamda Yangın Çıkış Kapısı kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü düzen şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı kucakin az çok kârlevsel şekilde yer yapmalıdır.
Yangın vakaları birşu denli strüktürda en kesif kontralaşılan ve önemli tehlikelere tarz açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çalışma alanlarında güvenliğin esenlanması lakinçlanır.
İnsanların dolu olarak bulunmuş olduğu binalarda kifayetli sayıda ivedili çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir işmesabesinde ivedili bir durumda çkızılışanların veya binada mevcut öbür personelin kolaylık çıkışını sağlayan asgari dü acil çıkış bapsı bulunmalıdır.
Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın katıesna firmalar yangın kapısı deney raporlarına da iye olmalıdır.
Yangın Bapsı Aplikasyon Amacı Yangın baplarının üretim amacı isim katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Isıevet dayanıklı olması yangın kapısı ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat başka kapı imalatları gibi bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.
Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Kenarıcı gereç derunermeyen ve tarafıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama Yangın Merdiveni Kapısı sistemi kuruluşlmayabilir.